mislukte reparatieDe motivatie tot oprichting van AAN komt voort uit het teruglopen van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een deel van de autoruitschademarkt. Het gevolg hiervan is een stijging van de schadelast. De laatste jaren zijn er veel nieuwe ruitreparatiebedrijven bijgekomen. Een deel ervan heeft als hoofddoel een zo groot mogelijk aantal facturen richting verzekeraars en fleetowners te sturen. De kwaliteit van het geleverde werk laat vaak te wensen over.

 

In 2009 is daarom AAN verzocht een onderzoek in te stellen. Om dit te kunnen doen heeft AAN criteria opgesteld waaraan een goede ruitreparatie moet voldoen. Op basis van deze criteria werden willekeurig facturen gecontroleerd. Hiervoor werden de automobilisten door AAN benaderd. Door middel van een fysieke controle werden de herstelwerkzaamheden van de schade door AAN in kaart gebracht. De resultaten van dit onderzoek waren helaas bedroevend. Bij slechts 20% van de schades ging het om een terechte factuur. De reparatie was redelijk tot goed uitgevoerd. In 80% van de gevallen betrof het geen schade die voldeed aan de norm!

 

mislukte reparatieHet mag duidelijk zijn dat meer controle noodzakelijk is. AAN heeft besloten om in samenwerking met verzekeraars voor hen de kwaliteit van het autoruitschadeherstel structureel te controleren. Als verzekeraar of fleetowner heeft u vaak de kennis niet om een goed oordeel te velle over wat terechte reparaties zijn. AAN helpt u hierbij. Wij nodigen u daarom uit om contact met ons op te nemen en gezamenlijk vast te stellen hoe de situatie bij u is. Ook u kunt aanzienlijk op uw schadelast besparen.

© Autoglas Auditor's Nederland - Vlierstraat 52 - 8171 BD Vaassen